Alt

Fülbevalók

Mióta világ a világ, az ember, különösen a nők nagy hangsúlyt fektetnek a kinézetükre. Különböző módokon szépítik, ékesítik magukat, melynek szerves része a különböző tárgyakkal való kísérletezés. A fülbevaló története hosszú időre nyúlik vissza, a divat mellett mindig jelen vannak az örök darabok is, mint például egy sima, egyszerű kő vagy éppen karika alakú fülbevaló. A gyöngyről sem szabad elfeledkezni, klasszikussága mellett újra és újra divatba jön a fülbevaló viselésben is.

A fülbevalók anyagára, kinézetére, formájára nem lehet konkrétumot mondani, hiszen bármiből készülhetnek, bármilyen formát ölthetnek és a viselésüknek is csupán a lehetetlenség szab határt. Őseink még csontból készült fülbevalót viseltek, de a csontfaragványokat nem csak a fülükben, hanem testük más pontjain is viselték. Már akkor jellemző volt a fül átlyukasztása. A későbbi, civilizált időkben, hosszú időn keresztül csak a nemes fémekből készült fülbevaló volt elfogadott, értéke csak ennek volt, ám mostanra számos új anyagot fedeztek fel, melyből csodálatos ékszerek készülhetnek.

A fülbevaló viselésének van néhány alapszabálya, melyet bizonyos körökben, bizonyos alkalmakkor érdemes betartani, hogy szettünk egységes és megfelelő legyen. A túl hangsúlyos fülbevalók viselése csak abban az esetben megfelelő egy komoly eseményen, ha megjelenésünknek az a legfeltűnőbb darabja. Egy hasonlóan feltűnő ruhával vagy más ékszerrel párosítva túlzásba eshetünk. A másik oldal könnyebben járható, hiszen egy nagyon finom, ízléses, egyszerű darabbal soha nem lehet melléfogni.

A megfelelő fülbevaló kiválasztásánál fontos szempont a szemünk, hajunk színe és az arcformánk valamint az, hogy milyen hajviselet mellett fogjuk a fülünkbe tenni. Kontyhoz éppoly megfelelő a pöttyfülbevaló, mint a hosszú, lelógó vagy nagyobb méretű társa, de egy kiengedett frizuránál inkább a kisebb, visszafogottabb darabok állnak jól. A gyakorlati szempont sem elhanyagolható, egy nagyobb fülbevalóba könnyedén beakad a haj.

A fülbevaló meghatározó éke lehet viseletünknek, ha jól használjuk. Hangsúlyozhatja a szemszínt, kifejezheti a stílust és profin variálva vele, tetszetős kontrasztok érhetők el.

Ajándék gyanánt sokan vásárolják ezt a típusú ékszert szeretteinknek, akár születésnapra, akár karácsonyra vagy csak úgy is. Nehéz vele melléfogni, ha egy kicsit is ismerjük azt, akinek szánjuk, bár az alapdarabokat mindenki szereti és a fülbevalóknál is megvannak a kis fekete ruhákhoz hasonló, mindig bevethető típusok.

Mára a fülbevaló alapvető darabja mindennapjainknak. Vannak, akik egy bizonyos ékszert hordanak folyamatosan, de sokan inkább egész ékszerdoboznyit halmoznak fel belőle, hogy mindig a legjobb formájukat hozzák az öltözködésben is. Mindig vannak új darabok, új trendek, melyek a fülbevalók között is megfigyelhetők, de ha éppen nincs a legújabb divathoz passzoló ékszerünk, nyugodtan feltehetünk egyet a klasszikusokból.

A fülbevalók divatját követni nem nehéz, folyamatos reklámokkal kerülünk szembe és érdemes a boltok, webáruházak kínálatait is folyamatosan figyelni.

Alt

Swarovski kristályos fülbevalók

1-3 napos kiszállítással

Alt

Swarovski kristályos fülbevalók

7-14 napos kiszállítással